Evy Van Dongen behaalde in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner. Eerder studeerde ze aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens en Ivo Lybeert waar ze haar Master Diploma met grote onderscheiding ontving in 2005. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins en Pascal Moraguès.

 

Evy werd tijdens haar Postgraduate opleiding in Londen en aan het begin van haar professionele carrière financieel gesteund door de Stichting Robus, Rotary International en Arcadis Gedas Belgium.

 

In 2006 werd Evy laureaat van de '2nd International Clarinet Competition "Saverio Mercadante"' in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de 'Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006'.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

 

Vanaf 2013 is Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel De Gidsen.

 

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel Antwerpen, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust. Ze verzorgt regelmatig recitals met uitmuntende pianisten zoals James Baillieu, Theunis Dewet-Bruwer en Jan Gruithuyzen. Met deze verschillende ensembles heeft ze reeds geconcerteerd in België, Nederland, Groot-Brittanië, Italië, Spanje, Zuid-Afrika en China.

 

Evy speelt op Tosca Buffet Crampon klarinetten, geschonken door de heer Ludo Smans (Arcadis Gedas België).

Booking & Info evenementen, festivals, promo, radio, pers & tv, klassieke concertreeksen, culturele centra, kamermuziekfestivals:

 Evy Van Dongen | evy@ensemblehouthandel.be |  + 32 475 23 34 37

Webdesign Septunus