English

Licht uit, spot aan. En even niets.

 

Het geroezemoes verstomt. Stilte alom! De spanning stijgt. Kippenvel, gloeiende oren en wangen, geknipper met de ogen! Bij het publiek, maar ook backstage bij de artiesten.

 

Een onzichtbare stem weerklinkt: ‘Vermaak u, dames en heren!’

 

En dan plots: Pats! Boem! Het spektakel begint.

 

Kicking Sawdust zit boordevol ritme, swing, klassiek, latin, beat. De jonge muziekmakers van Ensemble Houthandel BE drukken de zintuiglijkheid uit van de noten, communiceren met heel hun lichaam. Het zit hem niet zozeer in de melodische lijn of de klanken van de instrumenten waarop ze spelen. Nee, daarvoor heb je trucjes en techniek. Wat ze brengen is iets anders, iets meer. Het zit in hun samenspel, hun individuele persoonlijkheden, én in de muziek zelf natuurlijk. Een veelkleurig spektakel, een eigen, her­kenbare sound, een subtiel even­wicht. Niet analyseerbaar, maar wel onmiddellijk voelbaar. Je adem stokt. Kicking Sawdust brengt je van climax naar climax. Kicking Sawdust is opgevat als een performance. Met op de affiche: Gordon Jacob (1895-1984), Wim Hendrickx (1962) en Sam Vloemans (1979).

Zo biedt Houthandel een eigenzinnig, creatief podium waar hedendaagse mu­ziek en het klassieke repertoire met elkaar in dialoog treden. Tegelijk is Kicking Sawdust ook een bundel schijnwerpers, waar spelers en publiek elkaar ontmoeten en inspireren.

 

tekst: Joris Capenberghs

Booking & Info evenementen, festivals, promo, radio, pers & tv,

klassieke concertreeksen, culturele centra, kamermuziekfestivals: