Sarah Vermeyen begon haar dwarsfluitopleiding op achtjarige leeftijd aan de gemeentelijke muziekschool van Hoboken. Ze studeerde vier jaar aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Aldo Baerten  en beeïndigde in juni 2004 haar studies bij Carlos Bruneel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Aanvullend volgde zij verschillende masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Peter-Lukas Graf, Emmanuel Pahud, Andrea Lieberknecht en Michel Debost.

 

Tussen 2006 en 2008 specialiseerde ze zich aan het Conservatoire de Liège bij Toon Fret.

 

In 2003 won Sarah de eerste prijs van het Nationaal Fluitconcours van Nederland.

 

Als orkestmuzikante maakte zij in de zomer van 2003 deel uit van het Nationaal Jeugdorkest van Nederland, onder leiding van Reinbert De Leeuw.

 

Gedurende het concertseizoen 2003-2004 speelde Sarah als stagaire vier producties mee met deFilharmonie, onder leiding van o.a. Rudolf Barshai en Daniele Callegari.

 

Als freelance-muzikante werkte zij de afgelopen jaren mee aan producties van Oxalys, Zomeropera, het Rode Pomp Ensemble, Music Hall, Walpurgis, Marsyas, Prima La Musica, Brussels Philharmonic, Hermes-ensemble, het Collectief en ensemble Explorations.

 

In kamermuziekverband richtte zij in 2001 het kamermuziekensemble Echo op, met de harpiste Aurélie-Guerreiro Viegas en sinds 2004 maakt zij deel uit van het houtblaaskwintet Houthandel Antwerpen. In 2009 werd Houthandel Antwerpen laureaat van de kamermuziekwedstrijd Gouden Vleugels. Sindsdien speelt het ensemble gemiddeld 40 concerten per seizoen op belangrijke podia in binnen- en buitenland.

 

Op pedagogisch gebied deed zij reeds vele en gevarieerde ervaringen op. Zo was Sarah lange tijd werkzaam als monitor fluit aan verschillende Jeugdmuziekateliers en leerde ze de lespraktijk in het Deeltijds Kunstonderwijs kennen via interimbetrekkingen in de academies van Woluwe, Beveren, Melsele, Bazel, Roeselare, Kortrijk en Rotselaar. Binnen haar opleiding had Sarah een stageplaats in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woordkunst van Wilrijk.

Booking & Info evenementen, festivals, promo, radio, pers & tv,

klassieke concertreeksen, culturele centra, kamermuziekfestivals: