English

TOP

De nieuwe Houthandel cd 'Into the Woods' is uit!

 

Verschenen bij Navis Classics.

 

Voor deze nieuwe opname selecteerden we een gevarieerd en aantrekkelijk repertoire om een breed publiek te laten proeven van verrassende en toegankelijke blaaskwintetmuziek.

 

Op de speellijst zijn klassiekers te vinden zijn van Samuel Barber, Robert Muczynski en Malcolm Arnold, maar ook een paar schitterende transcripties van symfonische composities van Leonard Bernstein en George Gershwin. Binnen het Angelsaksische repertoire met enerzijds de Engelse stijl en anderzijds de boeiende, typisch Amerikaanse mix van spiritual-, jazz- en Amerikaanse kunstmuziek, vonden we opwindende cross-overs tussen verschillende muziekniches.

 

'Into the woods' is een cd waarin we opnieuw de mogelijkheden van het blaaskwintet tot het uiterste exploreren!

 

Deze opname kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid en Kunstcirkel.

 

 

 

klik hier

TOP

De cd Kicking Sawdust is de eersteling van blaaskwintet Ensemble Houthandel BE. Dit jong ensemble van houtblazers laat de laatste jaren een frisse wind door de wereld van de klassieke muziek waaien. Met hun Grote Houthandel Antwerpen Show kaapte het vijftal in 2009 de ‘Jeugd en Muziek Prijs’ van Gouden Vleugels weg. En nu is er dan ook deze debuut-cd.

 

In het circusjargon staat Kicking Sawdust voor de ‘aftrap in de arena’, de ‘vuurdoop in de piste’. Met deze cd zetten de leden van Houthandel een volgende, gedurfde stap in hun professionele ontwikkeling. Ja, het circus, dat is de rode draad die door deze debuut-cd van Houthandel Antwerpen loopt. Met Kicking Sawdust slaan deze jonge veulens de vertrouwde grond onder je voeten weg. Het lijkt een onmogelijke evenwichtsoefening. Hoe creëer je door middel van een studio-opname een intieme, onderhoudende sfeer? Hoe kun je op een cd de afstand tussen luisteraar en spelers tot een minimum herleiden? Toch maar proberen, moeten ze bij Houthandel hebben gedacht. Of ze erin geslaagd zijn? Dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. Na de kick van Kicking Sawdust.

 

(tekst: Joris Capenberghs)

 

 

 

 

stuur een mailtje naar info@ensemblehouthandel.be

 

Kostprijs: 15 euro

 

Portkosten:

België: 2,50 euro

Europa: 3,50 euro

Buiten Europa: meer informatie: info@ensemblehouthandel.be

 

IBAN: BE81 7380 2579 2524

BIC: KREDBEBB

 

Na overschrijving van het totaalbedrag op naam van Ensemble Houthandel BE  wordt uw bestelling u toegezonden per post.

Booking & Info evenementen, festivals, promo, radio, pers & tv,

klassieke concertreeksen, culturele centra, kamermuziekfestivals: